Hoe kan ik jou helpen

Verbeter je gezondheid op een natuurlijke manier

Door de verstoorde organen of systemen op een natuurlijke manier te herstellen met lichaamseigen stoffen, ontstaat er weer balans tussen de organen. De systemen ,oftewel de onderlinge werking van organen,  functioneren dan ook weer beter. De Bowen Techniek is hierbij een krachtige ondersteuning en stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Samen gaat dit het hoogst haalbare resultaat geven, ook op lange termijn!

De manier waarop u eet, beweegt, denkt, u gedraagt, et cetera: alles houdt verband met elkaar. Er is een wisselwerking tussen uw organen, hersenen, zenuw-, hormoon- en immuun stelsel en de rol van de omgevingsfactoren op deze systemen. Dat is de denkwijze van klinische Psycho-Neuro-Immunologie (k-PNI).

Mindset, voeding, lifestyle en beweging

Samen de sleutel tot een optimale gezondheid en betere sportprestaties

k-PNI

Het begin van herstel

Klinische-PNI staat voor een persoonlijke aanpak waarbij alle aspecten van uw gezondheid overwogen worden. Uw psyche, uw stofwisseling en immuunsysteem staan centraal. Inzicht in de wisselwerkingen daartussen geeft u meer inzicht in en meer grip op uw gezondheid.

  • Samen werken aan de diepere oorzaak, voor een duurzame verbetering
  • Natuurlijke aanpak: voeding, beweging, lifestyle-advies en suppletie
  • Past goed bij andere therapieën

Orthomoleculaire Therapie

Goede en gezonde brandstof voor het lichaam

Met het toedienen van de juiste voeding (vitamines, mineralen en andere essentiële voedingscomponenten) en indien nodig aangevuld  met voedingssupplementen, wordt het proces dat niet optimaal verloopt weer in balans gebracht.

Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt op deze manier gestimuleerd. Zo kan de gezondheid hersteld, aanzienlijk verbeterd worden en in stand worden gehouden.

Bowen Techniek

Beter in een handomdraai

De Bowen Techniek is een subtiele, effectieve behandelmethode bij pijn en spanningsklachten. Hierbij worden met de duim en wijsvinger zachte korte rolbewegingen gemaakt over spieren en pezen,  over de kleding heen. Door de diepe werking vermindert of verdwijnt de pijn en spanning.

Deze therapie oefent voornamelijk invloed uit op het fascieweefsel, het grootste gedeelte van het bindweefsel dat overal in ons lichaam zit. Verder richt de Bowen Techniek zich op het brein en zenuwstelsel. De basis is ontspanning creëren in het lichaam voor een natuurlijk herstel van de balans.

Voor sporters blijkt de Bowen Techniek zeer goed te werken ter verbetering van sportprestaties. Ook is de kans op blessures bij regelmatig behandelen aanzienlijk kleiner. Na inspanning of bij letsel blijkt in de praktijk de hersteltijd veel korter.

Veel mensen ervaren een behandeling als  ontspannend  en bijzonder effectief!

Therapeutische massage

Ervaar de stilte in jezelf

– Therapeutische massage werkt klachtengericht. Hierbij ligt het accent op het verminderen van spierspanning en het weer in balans brengen van het zenuwstelsel. Ook geestelijk kan het masseren veranderingen teweegbrengen, zodat meer rust en ruimte ervaren wordt. Ontspanningsmassage vergroot je lichaamsbewustzijn. De persoonlijke processen die zich hierbij kunnen aandienen worden begeleid op een verantwoorde en veilige wijze.

Spatadertherapie

Kan veel problemen vroegtijdig en achteraf voorkomen

Spatadertherapie is een effectieve en aangename manier om spataderen te behandelen. De therapie bestaat uit massage, oefeningen en adviezen voor het dagelijks leven. Hierdoor verbetert de bloeddoorstroming in de benen en verminderen de spataderen en de klachten.

Spatadertherapie is een pijnloze behandeling van spataderen die bovendien kan voorkomen dat nieuwe spataderen ontstaan. Gedurende 6 weken wordt u elke week gemasseerd en doet u oefeningen. Door daarnaast een aantal leefstijladviezen op te volgen, kunt u er zelf actief voor zorgen dat de spataderen en klachten sterk verminderen.